Familj och vänner

Jag orkar inte skriva något speciellt nu. Det har skett en tråkig vändning och jag är bara glad att jag har så bra familj och vänner som stöttar.
Utan pappa, Carro, Anna-Karin och Joanna hade jag varken stigit upp ur sängen eller fått i mig något vettigt att äta idag.
Tyvär kunde pappa bara komma upp under en dag men jag är så extremt tacksam för att han gjorde det!
Jag hade så gärna följt med honom hem när han åkte, men jag är så rädd att jag inte kommer att komma tillbaka om jag skull gjort det så jag vågade inte.
Till helgen kommer mamma och jag förstår inte riktigt hur jag ska orka ta mig dit. Skolan och jobb får ta en paus denna vecka trots att jag vet att jag igentligen måste plugga ordentligt med uppsats, seminarie och tenta inför nästa vecka, samt igentligen jobba så mycket jag kan.
Bloggen får också ta en paus, iallafall från kreativa och spontana inlägg.

Linnea och björn

Jag har fått ett litet uppdrag av min kompis Linnea. Hon och en som heter björn ska startaett skogs och handelsträdgårds företag och jag har skissat på en logga idag. Kriterier var att det ska vara en linneablomma och en björn med eftersom de heter Linnea och Björn. Kul, kul att få någon att jobba med.




Där det står om text är en fråga till Linnea, jag viste inte vad det ska stå.


Tack...

...för alla fina komentarer jag fått!!!

Min städ dag

Oj vad rent det är i lägenheten nu! Belönar mig med en sen lunch och ska rita och åka och slå på elin på eftermiddagen.



Quorn, pastapesto och feta!

Nattinatti

Nu ska jag lägga mig i sängen och se nån film eller serie och bara vila. Det har varit en kreativ men lugn dag för mig, riktigt skönt och precis vad jag behövde.
Jag var inbjuden på utflyttningsfest hos Emelie och Maria, men jag tackade nej och pysslade hemma istället.

Dressing

I natt sov jag konstigt, var lite orolig och det gjorde att jag inte kände mig så bra. Jag vaknade strax efter 7 imorse och låg vaken till 10. Men sen somnade jag om en stund till.

Idag har jag spenderat hela dagen framför symaskinen och tillverkat en klänning. Förutom matpaus och en tur till affären för att köpa snacks till nu ikväll har jag suttit bänkad. Det är altså dags att plocka undan nu och sedan bänka mig på nytt framför tvn eller film.




Kamera-lek och passning


Färdig!!!

Vila

Idag har jag varit extremt trött. Men tog mig upp i tid till föreläsningen! Nu efter att ha diskat disken sen igår ska jag lägga mig och se en film innan jobbet.


Fin middag

Efter hudlektionen bjöd jag hem Katarina på middag. Det blev "tallrik" det vill säga en buffe av det som man är mest sugen på för stunden. Som taccos eller tappas fast med allt möjligt blandat. Tallrik är nåt jag och Carro kom på för några år sedan.
Efter middagen fick vi en varsin biobiljett av Sara som fått ont i huvudet och inte orkade gå. Tack Sara! Så jag och Katarina åkte ner på stan och gick på bio på kvällen, så det blev en rätt lång dag igår.



PastaPesto, Motötter med timjan, Quorn och svamp med curry och andra taikryddor


Potatis och lök, och Hallomi-ost


Sallad med tomat, rödlök, feta och soltorkade tomater, två olika såser, vitlök och honung-curry



Lektion i hudvård

Jag och Gluggen var igår på en lektion i hudvård som en tjej som heter Clairy höll i. Hon jobbar med märket Mary Key. Det var väldigt intressant och få höra om hudvård och hur huden fungerar. Kolla här om du vill till hennes hemsida: http://www.clairy.stromberg.marykay.se/
Bussen dit var dock sen så jag han ta en kaffe på IKSU medan jag väntade och lyckade sålkart stöta till bordet och spilla. Men en rätt snygg bild blev det ändå.


Kaffe                                                                    Clairy


Jag och Gluggen (Katarina)

Strålande dag utan sol!

Denna dag har varit superbra tackvare Gluggen. Nu är jag super trött och ska ta ett bad och läsa ELLE. Jag tänkte skriva om dagen men jag väntar med det till senare eller imorgon.


Praktiskt och gott

Tvätten är snart klar och då måste jag skynda mig iväg till bussen och möta Gluggen. Vi ska iväg på en liten grej. Har varit på affären och hämtat ut mitt paket och köpt tyrkisk peppar. Paketets innhåll bestod av ELLE och massa post, så nu ska jag öppna typ 20 kuvert, hämta tvätten och dra ut i stormen igen.



Bad hairday!

Titta så ledsan jag är över att håret ser ut som svinto dag, plockade inte ut flätian jag hade igår helt innan jag la mig.



Åtgärd: Attt sätta upp det i en knut på huvudet! Att ett AVI från posten dök upp i brevlådan gjorde åxå saken bättre (tyvär måste jag gå ut en gång till i snöovädret) titta så glad jag är nu!




Tvätt

Idag har jag tvätt tid så jag ska ta en dusch och samla ihop allt som sak tvättas nu. Ska bli skönt att få allt rent, men jag vill hellst inte gå ut idag alls, inte ens till tvättstugan för det snöar igen. Jag ska ändå träffa Gluggen sen, äntligen (vi missar alltid varandra) och då måste jag ändå gå ut.

Tröthet

Jag känner mig fortfarande lite trött och ska gå och lägga mig nu, men först blir det snart ett nytt avsnitt av Gossip Girl!

Var extremt segt att jobba idag, jag får så lite pass nu för tiden att jag tappar rutinen på att gå dit och planera mina eftermiddagar. Vet inte vad jag ska göra åt situationen heller. Då jag somm jobbat i 2,5 år på stället inte får något pass vissa veckor, medan de som började i december (3 månader sedan) får 3 pass dessa veckor!!! Vid mån om lite pass ska de som varit där längst ha förtur och det är väldigt lite pass just nu, och har varit det sedan januari. Så jag tar detta personligt eftersom det har hänt flera gånger att jag blivit "bortglömd"

Dags för gossip!




Macka och film

En lugn och skön eftermiddag med supergod smörgås med creamchees lax och paprika, och en film. "Paranormal Activity", jag är glad att jag såg den på dagen och inte när det blivit mörkt, den var sådär läskig så man fick rysningar i ryggraden.

Nu är det dags att göra sig iordning för jobbet.




Den här förmiddagen

Jag har sovit dåligt inatt, varit jätte trött på föreläsningen i skolan och handlat lite på vägen hem. Nu ska jag lägga mig och se film eller rita och bara vila och kanske försöka sova en stund innan jobbet. Det känns bra att jag har soppa som är färdiglagad så jag behöver bara göra smörgåsar till och slipper göra matlåda till ikväll.

Mitt hår blev fint idag fast jag hade brådis imorse, en lite slarvig inbakad fläta som hänger snett  på sidan.



Nytt typsnitt

Har redigerat lite och hoppas nu att det ska var lite lättere att läsa mina inlägg. Det har inte känts 100% bra, men lite små förändringar nu gjorde att det kändes bättre. Får se om jag tycker samma sak imorgon när jag vaknar.

God natt

Bedtime

Nu har jag lagt mig i sängen! Halv elva, helt otroligt. Men jag kommer nog att rita lite mer ändå. Det har varit så kul att bara kunnat pyssla med bilder idag, oavsett om de blivit bra eller inte. Men jag kommer nog aldrig bli riktigt nöjd med det jag gör och om jag blir det slutar jag nog rita efter det. Kommer ALDRIG SLUTA RITA!

Sov gott!

(gamla inlägg kommer det att stå XOXO två gånger på för jag har gjort en ny signatur där det redan står XOXO så jag slipper sriva det varje gång)


Movie star

Inspirerad av en av de bästa filmer någonsin! (och boken är också bra)
Hinner inte träffa Erik i kväll, han har för mycket att göra tills imorgon. Jag behövde inte hoppa in och jobba iallafall (men skulle ha behövt pengarna trots att jag absolut inte ville åka dit ikväll) så jag har tagit ett varmt bad, fikat och ritat ikväll.




Tapet





Sötsug

Jag är extremt sugen på godsaker men orkar inte gå till affären och slösa pengar. Kanske ska ta ett pass på jobbet ikväll också, men hoppas att jag inte ska behöva. Jag hoppas att jag ska hinna träffa Erik en stund ikväll istället.

Som tröst blev dessa bilder ritade:






Picknick




XOXO

Girls, girls, girls




XOXO

Då börjas det igen





XOXO

Sovit gott?

....Inte jag sovit jätte oroligt. Tur att jag är ledig idag och kunde ta lite sovmorgon. När jag tittar ut ser jag att det snöar igen, jag är såååå less på snön nu. Tänker inte gå ut alls idag så länge flingorna faller. Tur att jag har mat hemma så jag inte behöver gå och handla. Borde ta och städa lite i mitt rum också men jag är en slarver idag och väntar med det till i eftermiddag och ritar istället.



Sminka mig ska jag inte heller göra idag.

XOXO

Lite mer








Sov gott

XOXO

Pretty





XOXO

Erik är hemma!

...Så nu ska jag sluta rita och gå och fika istället.

Sista paint-bilden:



XOXO

Mer paint!









XOXO

Rastlös

Nu sitter jag hos Erik och väntar på att han ska komma hem. Jag var och handlade för att fylla på hans kylskåp på vägen hit, men problemet är att jag inte vet hur sent han kommer och hans telefon är avstängd så jag får inte tag på honom heller.

Under tiden sitter jag och ser vad jag kan åstadkomma i paint eftersom det inte finns något annat ritprogram på den här datorn. Ganska kul men det blir inte speciellt snygga bilder.





XOXO

Brors flickvän Sara




XOXO

Coffie break!

Jag och kusin Karin i NY




XOXO

Solisar



XOXO

Lillebror



XOXO

Face

Idag har jag varit i skolan på förmiddagen och haft handledning i små grupper inför uppsatsen i vår. Jag är ganska klar på vad jag ska skriva om nu. Det känns kul men samtidigt känns det som en enorm sak att ta sig an då det samtidigt kommer att komma två hemtentor till och en slags redovisning.

När jag kom hem igen blev det lite ritande, en bild klar. Ansikte!



XOXO

Lördag kväll

Jag hamnade hos Elin i lördags och åt jätte god taccogratäng som Elin gjorde med henne och Anna. Vi gick vidare till en kompis till Anna och slutligen tog vi oss till shkarinska. Det var bra musik, men lite svårt att gå runt på alla våningar då trapporna är väldigt smala. Jag tog bussen hem och lämgtade efter Erik jättemycket när jag gick och lade mig i sängen.

Han kommer äntligen hem idg igen!

Det blev tyvär inga bilder från helgens äventyr, jag glömde helt enkelt att fota och de kort jag tog då vi åt middag var de dåligaste kort jag någonsin tagit så de är raderade.

XOXO

Snöstorm!

Nu när jag tittar ut genom fönstret ser jag till min förtvivlan att det är full snöstorm ute!
Vad hände med solen som lyst hela dagen? Klarade mig inte utan solglasögon idag.

Kvällens stora händelsa var en tentafest, men nu vill jag bara dra ner persiennerna och krypa ner under täcket. Tackar Elin och Anna, jag bjöd in mig själv på middag där så går jag ut med dem istället. Vill inte ner på stan i det här vädret nu. Bästa att hoppa in i duschen nu ska vara hos Elin om en timme.


XOXO

Inhandlat

Det blev lite shopping och fika med Joanna och hennas kompis Elin på stan idag. Jag köpte strumpbyxor, strumpor, skor, tröja och ett par shorts. Längtar till sommaren väldigt mycket nu. Fikat blev på cafe station och cheescake med pecannötter och cola. Så gott!


Jag                                          Elin och jag


Joanna och Elin                                                             Kaka


New stuff

XOXO

Buss inte promenad

4e27ce9a8d5995b8c36e1d30a30fb423.png

Kolla varifrån!

Ska möta upp Joanna och en kompis till henne på stan så det blir buss iallafall.
XOXO


Kan inte sova...

...men på morgonen för omväxlings skull. Jag hade ju planerat in en lång sovmorgon idag men vaknade 9:30 och har nu försökt somnat om i en timme utan resultat.

Ska försöka göra mig klar och ta en promenad till stan eller till Strömpilen istället för att åka buss för det är ok på cykelvägarna nu och inte så kallt ute.

XOXO

Tomt

Just nu finns en lugn sorts tomhet i mig. Plugget är klart för den här veckan, snart måsye jag göra mig klar för att åka och jobba. Det blir att åka lite tidigare idag för Umeå komun passar inte på att ploga bort slasket på cykelvägarna i töväder (som det var igår) så det blir alldeles knöligt och isigt nu när det frusit på igen. Det är tur att jag haft så mycket att göra de senaste dagarna eftersom Erik är borta så jag har inte haft tid att sakna honom så mycket än, men saknaden börjar smyga sig på nu när shemat för veckan nästan är slut.
Imorgon är det tentafest hos en i klassen, sen vet jag inte om jag ska möta upp bland annat Elin och Anna på Skarinska eller om det blir något annat.

Nu måste jag åka.

XOXO

Mönstrat

Dagens lediga tid har gått åt att rita detta mönster. Lite dålig passning, men har inte varit så noga med passninen.





XOXO

Slut på halva dagen

Jag tog mig iväg till skolan lagom till halv 11 och gjorde klart dispositionen och pratade lite med Johan i min klass som jag suttit på biblioteket med de senaste dagarna. Handlade lite mat på vägen hem och nu ska jag bara sitta i fåtöljen i vardagsrummet framför datorn och göra roliga saker, dricka läsk och äta ostkrokar tills det blir dags att göra mat och åka och jobba.





xoxo

Färdigt och färdig

Hemtentan är som sagt klar och inlämnad!
Nu på kvällen var jag och Elin på Punch-out. Det var hur kul som hellst. Passet var en timme långt, men det kändes som en tjugo minuter.
Nu har jag myst och slappnat av i musklerna i ett varmt bad med "Breakfast at tiffanys" och resten av kvällen ska jag inte göra ett skvatt!


Så här har mina dagar sett ut den här veckan från 8 på mornarna



XOXO

Tentavecka!

De senaste dagarna har jag knappt haft tid att göra något förutom att sitta på biblioteket i skolan och plugga. Jag jobbade lite på kvällen på måndagen och hann med en bio med Erik på tisdagen, Alice i underlandet, innan han åkte iväg på semester till St Petersburg.
Mu är jag äntligen klar med tentan och imorgon ska jag bara hitta litteratur inför uppsatsen som blir nästa stora projekt.
Hemtentan har handlat om konsten under medeltiden och under en seg stund i skrivandet skapades denna bild för att återfå lite inspiration.




Ikväll blir det Punch-out med Elin på IKSU och sen ska jag hem till mina ostkrokar!

XOXO

Inflyttningsfesten hos Stefan

I lördags var det inflyttningsfest, mycket trevligt. Det slutade med att vi gick till Origo och dansade. Det hade varit sittning där och vi träffade på ett gäng utklädda tjejer med tema 80-tal på dansgolvet. Hur kul som hellst.

Idag har jag försökt plugga, men gick upp alldeles för sent för mitt eget bästa. Inatt ska jag sova hos Erik så han kan tvinga mig upp imorgon bitti.
Nu ska jag strax åka och jobba.










XOXO

Fika X2

Fikade och pluggade lite på cafe station idag med Linnea och Ellen i min klass idag. Jag har inte kommit så långt, men har bestämt vad jag ska skriva om på alla frågor på hemtentan.

Strax efter kl 2 mötte jag upp Erik och gick på systemet och lite på stan för att hitta en skjorta till Erik och lite basplagg som leggings och linnen till mig.

Det blev sedan en till fika på Nya Konditoriet innan vi åkte hem. Snart ska jag till Erik och äta och sedan ska vi på inflyttningsfest hos Stefan.

Fullt upp hela dagen!




XOXO

Kan inte låta bli....

...att rita.



Sov gott
(igen)

XOXO

Finisht

Nu är dagen avklarad och jag har just hoppat ur badet och ska gå och lägga mig. Imorgon ska jag upp och plugga, eller inte riktigt. Jag får lite sovmorgon och vid 12 tiden ska jag möta upp två tjejer i min klass på cafe station och plugga lite inför hemtentan som ska in om en vecka. Om jag orkar kanske jag åker ner på stan lite tidigare och går på biblioteket först, men jag gillar ju att sova på mornarna så jag får se hur det blir med den saken.

Nu ska jag lyssna på ljudbok, kanske rita lite och varva ner och försöka sova.
God natt

XOXO

Tidsbrist

Nu måste jag göra mat om jag vill äya någon middag på jobbet ikväll. Det är så tråkigt att stänga av ritprogrammen, har iallafall fått ihop en bild nu på eftermiddagen.



XOXO

Skoldag

Var uppe i okej tid idag. Har haft seminarium i skolan och ett strålande väder ute och det är äntligen någon enstaka plusgrad, det går åt rätt håll!
Nu fattas bara att snön försvinner.




Love the sun!

XOXO

Vägen till jobbet

Det blev både en promenad till jobbet och hem igen igår. Så skönt i det fina vädret och jag fick sällskap av David på vägen hem sen.







XOXO

Walking

Nu är det dags för mig att sluta surfa runt på nätet och göra mig klar för jobbet. Har bestämt mig för en promenad idag och hoppas på att jag kan få skjuts hem sen av någon så jag kommer i säng i någolunda tid och orkar ta mig till skolan imorgon.



XOXO

Light me up

Lampan är klar och jag har vår/sommar klänning på min idag.






XOXO

Ljuset

Råkade somna om imorse och sov till 12. Vädret är lite soligare och ljusare idag, men det blåser fortfarande så jag väntar med att gå ut tills jag ska gå till jobbet.
Nu sedan jag vaknade har jag underhållit mig med ett avsnitt "The City" och damsugit mitt rum;-)

Det är dags att sy en lampskärm nu i detta tyg som jag hittade för 10:- för ca 2 månader sedan men inte har tagit mig i kragen och gjort klart.



XOXO

Nattetid

Det blir alltid finast resultat när jag gör kreativa saker sent på kvällen eller på natten.



Sov gott

XOXO

Liv utan TV?

Kollar inte speciellt mycket på TV, men nu vill jag sitta och slö-titta ett tag. Dessvärre har flera av kanalerna försvunnit och jag har behövt gjort en ny kanalsökning på Saras TV så nu är alla kanaler i oordning.

Funderar på att krypa ner i ett bad och läsa "Breakfast at Tiffanys" istället. Men jag vet inte om jag rkar bli blöt idag igen.



XOXO

Jungeldjur



XOXO

Middagen

Jag har gjort en av mina favoriträtter idag, lax potatis med rödlök och rom sås. Nu är jag riktigt mätt och ska återgå till mitt tecknande.



XOXO

Dagens första

Ska rita hela eftermiddagen hade jag tänkt



XOXO

Hemskt väder

Imorse var den första bussen jag skulle ta försenad så jag missade den andra jag tänkte ta och var livrädd att komma försent, det är bland det värsta jag vet. Som tur var han jag precis.

Fick även tillbaka hemtentan idag. G på ena frågan och VG på andra! Jag var nästan helt övertygad om att jag inte klarat den och var beredd att få en kompleteringsuppgift. Så skönt, mitt plugg-självförtroende gick upp några grader.

Här kommer lite foton från Backens kyrka i Umeå som var endamålet för studiebesöket idag. Det var helt OK att gå runt i kyrkan och analysera arkitekturen och bilderna, men at gå runt ute och titta var en mardröm. Det blåste och yrde snö som piskade i ansiktet och gjorde att jag knappt hörde eller kunde koncentrera mig på vad vår lärare sa för någonting.




XOXO

Studiebesök

God morgon!
Jag ska snart iväg på studiebesök och titta på målningar i en kyrka. Helt otroligt att jag är uppe i tid. Jag hade ställt klockan extra tidigt för jag hade tänkt att ta ett bad nu på morgonen, men valde att znooza och ta en dusch istället.


Ha en bra dag!


XOXO

 


Kryp-tiskt



XOXO

Oj, en till

Jag borde verkligen försöka sova nu, men det är roligare att rita och jag blir alltid pigg på kvällarna. Så det har blivit ett till ansikte.



God natt igen

XOXO

Last pic

Sista bilden för idag.



Sov gott

XOXO

Ansikte

Ett till...



XOXO

Asien

Inspirerad av asiatiska (Kinesiska och Japanska) teckningar i tusch på papper.



XOXO

På väg!

Jag tror att jag börjar närma mig ett beslut om vad jag ska skriva uppsats om. Det blir antigen en favorit målning,  "Starry night" - Vincent van Gogh eller "Vitruvian Man" - Leonardo da Vinci. Jag ska kolla upp litteratur innan jag bestämmer mig helt. Det som finns mest och intresantast att skriva om blir det jag väljer. Är lite rädd att jag inte kommer att tycka om "Starry night" lika mycket längre om jag analyserar sönder den i en kurs jag inte vet om jag ens gillar än. Jag vill ju kunna ha affichen av den som jag köpte på MoMA i NY på väggen och tycka om den som den är utan att störa mig på saker jag hittat.





XOXO

NYC-längtar tillbaka

En illustration av Manhattan-skyline men utan vattnet runtom. Jag skulle så gärna vara i NY nu istället för här i detta snöväder som aldrig tycks sluta.



Nu har jag iinget mer alternativ än att öppna boken snart och börja läsa.

XOXO

Skrivkramp? eller hjärnkramp?

Idag vaknade jag också tidigt med hjälp av klockan, men steg ändå inte upp, igen. Jag låg iallafall och läste igenom en text till ett seminarium i veckan och nu hade jag tänkt att få ihop en disposition till uppsatsen. Problemet är bara att jag inte vet vad jag ska skriva om riktigt.
Jag har en ide men vet inte hur jag ska skriva om det, vad jag ska lyfta fram och så vidare. Jag hade också tänkt att läsa på lite om ämnet i stort, men jag satte mig istället med datorn framför tv'n och upptäckte att det är The Hills maraton så det har än så länge inte blivit mer läsande.

Ska ta mig i kragen om ett tag. Efter att jag ritat lite på en bild jag började med igår.

XOXO

Middag och Erik

Det blev en ICA-pizza till middag, jag orkade verkligen inte laga något, och om jag försökt hade det inte blivit gott idag känner jag på mig.
Det var meningen att Erik skulle träffa kompisar ikväll men det blev inställt så han kommer förbi en sväng om en stund:-)

Senare ikväll ska jag följa med Sara hem till John på inflyttningsfika, men det blir inte förens vid elva någon gång då han slutat jobbet.



XOXO

Paket

Jag fick ett paket idag av min moster och min mamma. Jag visste redan vad jag skulle få men det är ändå kul att få paket.
Av min moster fick jag en pyamas. Jag fick den i julklapp igentligen, men i för stor storlek så nu har hon bytt den och det blev en blå istället för rosa som jag fick från början. Av mamma fick jag en ny tandkräm (min favorit) och ett schampo. Jag ska testa det nästa gång jag tvättar håret. Känns nästan synd att jag tvättade det igår.




XOXO

Kjolen är klar

Idag tog jag mig i kragen och gick upp en aningen sent trots att jag var vaken redan klockan halv 8. Jag har iallafall sytt klart min kjol jag ritade förut. Så här blev den.



XOXO

Festen i lördags

Här kommer lite bilder från festen i lördags.


Erik och jag                                                       Erika och Jocke


Gustav, Erika, Stefan och Mattias                               Jag, Sofia, Olle och Gustav


Linda och Erik                             Carro O. på Origo

XOXO

Alldeles strax

Det var roligt i lördags på festen och skapligt kul på Origo. Jag ska lägga upp bilder om ett tag, men jag måste äta lite middag först.

Hela dagen idag har varit seg och jag har inte orkat tagit mig till skolan trots att jag vaknade i tid. Det är så tråkigt väder, så jag skyller på det.

XOXO

RSS 2.0